Abdel Aziz og unge stemmer  på Himmelbjerget

Abdel Aziz og unge stemmer på Himmelbjerget

Hotel Democracy er klar til Grundlovsfest med taler og masser af sang

Den kendte debattør, forfatter og TV-mand Abdel Aziz Mahmoud er hovedtaler, når Ry Højskole, Museum Skanderborg og VisitSkanderborg – alias Hotel Democracy – inviterer til Grundlovsfest på Himmelbjerget mandag 5. juni (2. pinsedag). Årets tema er ”Her fra hvor vi står”, inspireret af Århus som europæisk kulturby og et ønske om at se Danmark, danskerne og demokratiet i en større sammenhæng end den nationale, og Abdel vil være med til at vende blikket indefra og ud: Her fra, hvor vi står, ser vi resten af verden. Hvad ser vi?

Abdel Aziz Mahmoud er 33 år og tidligere udviklingsredaktør på Nordisk Film TV, og han er pt. en af Danmarks mest kendte og profilerede journalister og er vært på DR2. Han er bl.a. kendt for bogen ”Hvor taler du flot dansk” fra 2016 og for sin aktive medvirken i utallige debatter. At han har 45.000 følgere på Facebook siger noget om hans rækkevidde.

I pinsen afholdes også Børnefolkemødet på FDF Friluftcenter lige ved foden af Himmelbjerget, og Abdel får følgeskab på talerstolen af to af de helt unge folkemøde-deltagere. De vil komme med deres bud på ”Her fra hvor vi står”.

Og så skal der synges masser af sange, akkompagneret af en dejlig trio med Lisbeth Iversen i spidsen. Højskoleforstander Ole Toftdahl, Ry Højskole introducerer sangene.

Hele arrangementet starter med morgenkaffe og rundstykker og rundes af med en fortælletur om ”Frihed, folkelighed og fornøjelse” på Himmelbjerget, anført af museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen, Museum Skanderborg.

Hotel Democracy holder i år Grundlovsfest i samarbejde med gruppen omkring ”Verden for dine fødder” ligesom Ry Outdoor festivalen har Grundlovsfesten med i sit program.

Arrangementet er støttet af Kulturpuljen, Skanderborg

 

Pressen skriver
Horsensfolkeblad 

POP-UP HØJSKOLE FOR FLYGTNINGE PÅ HIMMELBJERGET

POP-UP HØJSKOLE FOR FLYGTNINGE PÅ HIMMELBJERGET

Vær med til tre dages intens højskole oplevelse for danske unge og unge med flygtningebaggrund, når VERDEN FOR DINE FØDDER og Ry Højskole arrangerer pop-up højskole på Himmelbjerget i fra 21. – 24. juni.

Dit demokrati har brug for dig! Folk, oplysning, engagement og deltagelse er nøgleord for ethvert levende demokrati, og højskolen er det perfekte sted at stimulere og udvikle vores fællesskab og det samfund der omgiver os.

Demokrati og et godt og rummeligt samfund er ikke en naturlov. Hver generation bliver nødt til at genopfinde demokratiet og bringes til at indse folkestyrets værdi. Ellers dør det.

Fællesskabet styrker vi med workshops i flamenco, teater / fortælling og maleri /magi. Og ved at forberede og afholde en stor Sankt Hans fest om fredagen.

Demokratiet tager vi fat på med oplæg, samtale og debat. Men det allervigtigste er mødet med en stor gruppe andre unge, der tror på at vi sammen kan skabe et godt samfund og stærke relationer på tværs af vores forskellighed.

Samtidig er kurset en måde at opleve og forstå et vigtigt stykke dansk kultur. Folkehøjskolen tilbyder er en unik tilgang til samfundet, og uddanner eleverne som entreprenører for demokratiet – her mødes vi i en uformel dialog om, hvordan vi udvikler samfundet, så det kan være til fælles bedste.

Undervisningen ligger fra kl. 16. 00 til kl. 22.00 onsdag og torsdag og fra kl. 14.00 til festen slutter fredag.
Undervisningen foregår på Hotel Himmelbjerget.(Der er mulighed for at blive indkvarteret på Ry Højskole.)

Kurset kan rumme 60 kursister. Deltagerne skal kunne begå sig på dansk. Prisen er kun kr. 300.- inkl. aftensmad kaffe / the, undervisning og fest. Overnatning på Ry Højskole kr. 300.- for tre nætter. Afrejse fra Ry Højskole lørdag morgen kl. 8.00.
Kurset er støttet af Skanderborg Kommune, Folkeoplysningspuljen og Fonden Aarhus 2017.
Tilmelding sker på https://www.ryhojskole.dk/somm…/hoejskole-paa-himmelbjerget/ Her kan man også se programmet og de medvirkende.

Yderligere informationer :
Kursusleder Thorbjørn Carl Hjalager, tlf. 27 28 31 31 mail thorbjorn@20first.dk