POP-UP HØJSKOLE FOR FLYGTNINGE PÅ HIMMELBJERGET

Vær med til tre dages intens højskole oplevelse for danske unge og unge med flygtningebaggrund, når VERDEN FOR DINE FØDDER og Ry Højskole arrangerer pop-up højskole på Himmelbjerget i fra 21. – 24. juni.

Dit demokrati har brug for dig! Folk, oplysning, engagement og deltagelse er nøgleord for ethvert levende demokrati, og højskolen er det perfekte sted at stimulere og udvikle vores fællesskab og det samfund der omgiver os.

Demokrati og et godt og rummeligt samfund er ikke en naturlov. Hver generation bliver nødt til at genopfinde demokratiet og bringes til at indse folkestyrets værdi. Ellers dør det.

Fællesskabet styrker vi med workshops i flamenco, teater / fortælling og maleri /magi. Og ved at forberede og afholde en stor Sankt Hans fest om fredagen.

Demokratiet tager vi fat på med oplæg, samtale og debat. Men det allervigtigste er mødet med en stor gruppe andre unge, der tror på at vi sammen kan skabe et godt samfund og stærke relationer på tværs af vores forskellighed.

Samtidig er kurset en måde at opleve og forstå et vigtigt stykke dansk kultur. Folkehøjskolen tilbyder er en unik tilgang til samfundet, og uddanner eleverne som entreprenører for demokratiet – her mødes vi i en uformel dialog om, hvordan vi udvikler samfundet, så det kan være til fælles bedste.

Undervisningen ligger fra kl. 16. 00 til kl. 22.00 onsdag og torsdag og fra kl. 14.00 til festen slutter fredag.
Undervisningen foregår på Hotel Himmelbjerget.(Der er mulighed for at blive indkvarteret på Ry Højskole.)

Kurset kan rumme 60 kursister. Deltagerne skal kunne begå sig på dansk. Prisen er kun kr. 300.- inkl. aftensmad kaffe / the, undervisning og fest. Overnatning på Ry Højskole kr. 300.- for tre nætter. Afrejse fra Ry Højskole lørdag morgen kl. 8.00.
Kurset er støttet af Skanderborg Kommune, Folkeoplysningspuljen og Fonden Aarhus 2017.
Tilmelding sker på https://www.ryhojskole.dk/somm…/hoejskole-paa-himmelbjerget/ Her kan man også se programmet og de medvirkende.

Yderligere informationer :
Kursusleder Thorbjørn Carl Hjalager, tlf. 27 28 31 31 mail thorbjorn@20first.dk