Abdel Aziz og unge stemmer på Himmelbjerget

Hotel Democracy er klar til Grundlovsfest med taler og masser af sang

Den kendte debattør, forfatter og TV-mand Abdel Aziz Mahmoud er hovedtaler, når Ry Højskole, Museum Skanderborg og VisitSkanderborg – alias Hotel Democracy – inviterer til Grundlovsfest på Himmelbjerget mandag 5. juni (2. pinsedag). Årets tema er ”Her fra hvor vi står”, inspireret af Århus som europæisk kulturby og et ønske om at se Danmark, danskerne og demokratiet i en større sammenhæng end den nationale, og Abdel vil være med til at vende blikket indefra og ud: Her fra, hvor vi står, ser vi resten af verden. Hvad ser vi?

Abdel Aziz Mahmoud er 33 år og tidligere udviklingsredaktør på Nordisk Film TV, og han er pt. en af Danmarks mest kendte og profilerede journalister og er vært på DR2. Han er bl.a. kendt for bogen ”Hvor taler du flot dansk” fra 2016 og for sin aktive medvirken i utallige debatter. At han har 45.000 følgere på Facebook siger noget om hans rækkevidde.

I pinsen afholdes også Børnefolkemødet på FDF Friluftcenter lige ved foden af Himmelbjerget, og Abdel får følgeskab på talerstolen af to af de helt unge folkemøde-deltagere. De vil komme med deres bud på ”Her fra hvor vi står”.

Og så skal der synges masser af sange, akkompagneret af en dejlig trio med Lisbeth Iversen i spidsen. Højskoleforstander Ole Toftdahl, Ry Højskole introducerer sangene.

Hele arrangementet starter med morgenkaffe og rundstykker og rundes af med en fortælletur om ”Frihed, folkelighed og fornøjelse” på Himmelbjerget, anført af museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen, Museum Skanderborg.

Hotel Democracy holder i år Grundlovsfest i samarbejde med gruppen omkring ”Verden for dine fødder” ligesom Ry Outdoor festivalen har Grundlovsfesten med i sit program.

Arrangementet er støttet af Kulturpuljen, Skanderborg

 

Pressen skriver
Horsensfolkeblad