600 sang Lars Lilholts nye sang på Himmelbjerget

Pressemeddelelse
6/6-16

Hotel Democracy holdt grundlovsmøde med temaet ’Sang over grænser’.

Solen skinnede, og himlen var grænseløst blå, da flere end 600 gæster var samlet til Hotel Democracy’s grundlovsfest på Himmelbjerget i søndags.

Akkompagneret af folkemusiktrioen Dreamer’s Circus blev der sunget både kendte og mindre kendte sange fra højskolesangbogen.

Højskoleforstander Jørgen Carlsen, Testrup Højskole, spandt fine betragtninger over temaet grænser. Og kom bl.a. ind på Danmarkskanon, og de immaterielle dele af den danske kulturarv. Dele som det kan være svært for ikke-danskere at forstå – nemlig begreber som hygge og en folkelig sang.

Præmiere på ’I mit indre grænseland’

Lars Lilholt havde til anledningen skrevet en helt ny sang – ’I mit grænseland’. Lars Lilholt trådte selv frem og præsenterede sagen.

’Jeg har opfundet et helt nyt ord til sangen’, fortalte Lars Lilholt. ’Nemlig Hjertebom – altså den bom, som er inde i mig’.

Lars Lilholt håber, at sangen kommer til at flyve langt – og som han sagde: ’Hvor længe sange flyver ved man aldrig’.

Ledet af Ole Toftdahl, forstander Ry Højskole, sang alle deltagerne ’I mit indre grænseland’ for første gang. Og flot lød det ud over Himmelbjerget.

Efter grundlovsmødet gik en flok af gæsterne med museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen, Museum Skanderborg, på fortælletur på Himmelbjerget.