Tor Nørretranders på Himmelbjerget

 

Hotel Democracy kalder til Grundlovsfest med taler og sang om håb og utopi

Det er håbet, troen på fremtiden, drømmene, visionerne, fællesskabet – og de uopnåelige idealer – der danner kernen i årets Grundlovsfest 5. juni på Himmelbjerget. Og med taler af både Tor Nørretranders og elever fra Ry Højskole tilsat en masse dejlige sange fra Højskolesangbogen er der basis for at blive opløftet.

– Der er nok at frygte og grund nok til at gå i hi med sin frygt. Men Grundlovsfesten skal fejre håbet, troen og modet. Og alene fællesskabet i sangen og musikken kan give os alle sammen ny styrke til at se fremad, lyder det Hotel Democracy-gruppen alias Ole Toftdahl, Ry Højskole, Jørgen Bartholdy, Skanderborg Kommunes Biblioteker, Henrik Bredmose Simonsen, Museum Skanderborg og Marianne Purup, VisitSkanderborg.

Mærk verden og se frem

Årets hovedtaler, Tor Nørretranders, fik sit store gennembrud som forfatter i 1991 med Mærk Verden og i 2017 kom bogen Se frem, hvor han slår til lyd for, at vi står foran en ny oplysningstid.

– Det kan føles, som om vi lever i en opløsningstid, hvor alt går ad helvede til. Men faktisk står vi på kanten til en ny oplysningstid… der er mere godt, der pibler frem, end vi normalt tænker på, siger forfatteren.

Vi skal se frem i stedet for at blive lammet af apati, mener Tor Nørretranders.

 

Unge stemmer, sang og musik

Også elever fra Ry Højskoles forårshold går på talerstolen med deres bud på håb og utopi, og lærere fra højskolen leverer den musikalske del af festen.

Alle er velkomne, og det er helt gratis at være med. Fra kl. 9.30 kan man købe kaffe og rundstykker, selve festen varer fra kl. 10-12 og derefter kan man gå på fortælletur med Henrik Bredmose Simonsen og høre om ”Folkelighed, frihed og fornøjelse på Himmelbjerget”. Turen starter ved Blicher-stenen.

 

Tak til Kulturpuljen Skanderborg Kommune, Nordea-fonden, Skanderborg Kommunes pulje til festival-iværksætterhjælp, Kvickly Ry og Ry borgerforening.