Grundlovsfest 2021

Vi holder Grundlovsfest 11. september 2021.

Vi ses på Himmelbjerget!

 

Den kendte musiker og forfatter er hovedtaler på Hotel Democracys Grundlovsfest 2021

Der er lagt op til en fest med fællesskab, mening og musik, når Hotel Democracy igen i år inviterer til fejring af grundloven på Himmelbjerget – denne gang lørdag 11. september. Hovedtaleren er nemlig den kendte musiker, forfatter m.m. Peter A.G, som er kendt af alle og elsket på tværs af generationer.

Årets tema er “At høre til” og med det som udgangspunkt, vil Peter A.G. bidrage med refleksioner om mangfoldighed, kaffemaskiner, musikken, dansen og glæden.

Unge stemmer taler og synger med

Hotel Democracy er et samarbejde mellem Ry Højskole, Museum Skanderborg, Skanderborg Kommunes Biblioteker og Greenways.dk (tidl. VisitSkanderborg), og arrangørerne er rigtig glade for, at Peter A.G. har sagt ja.

– Vores hovedtaler har meget på hjerte og kan formidle sine budskaber om identitet og tilhørsforhold, så vi alle får noget at tænke over, siger forstander Ole Toftdahl fra Ry Højskole.

På Grundlovsfesten skal de unge stemmer også høres. Elever fra Ry Højskoles efterårshold giver deres bud på temaet, og det samme gør de helt unge elever fra Frijsenborg Efterskole i Hammel.

Og så skal der traditionen tro synges masser af fællessange. Ole Toftdahl og højskolens musiklærere sætter sangen i gang, og det er ret sikkert, at ”Danmark”, skrevet af Peter A.G., er med i det sanghæfte, der bliver lavet til festen.

Om Peter Andreas Gjerluf Nielsen (Peter A.G.)

  • Peter A.G. har sammen med Gnags udgivet mere end 20 albums, og han har skrevet i hundredvis af sangtekster. I 2009 udkom bogen ʺFra balkonen drysser alle Peter A.G.’s sange 1966-2008ʺ med en komplet samling af sangtekster fra 1966-2008. De første er skrevet, da han var bare 13 år gammel.
  • Gnags har i mere end 50 år spillet på festivaler og koncertsteder overalt i Danmark. Generationer af fans har svaret med et hujende JAAAAH, når Peter A.G. ved koncertens start har råbt ”Er I der?”.
  • ”Det sansende menneske” er titlen på et af de foredrag, som Peter A.G. har holdt over hele landet. Det handler bl.a. om livsmod og livsglæde og om kunsten som en vej til at lære sig selv at kende.
  • Hans motto er: ”Jeg vil svare”. Det er hentet dels hos Karen Blixen, dels hos hans far.