Pressemeddelelse – Endelig kan vi feste på Himmelbjerget og fejre fællesskabet

Pressemeddelelse august 2021

Endelig kan vi feste på Himmelbjerget
og fejre fællesskabet

Coronaens isolation har givet Hotel Democracy’s Grundlovsfest endnu mere mening

Lørdag 11. september kalder Hotel Democracy endelig til grundlovsfest på Himmelbjerget. To gange er festen blevet udsat på grund af pandemien, men heldigvis har alle de involverede været klar til at rykke på datoen. Inklusive årets hovedtaler Peter A.G. og Ry Højskoles band.

Årets tema, «At høre til», er nemlig blevet endnu mere aktuelt efter coronaens mange udfordringer.

  • Behovet for samhørighed og fællesskaber er blevet tydeligt det seneste år. Mange har måttet leve med savn og isolation, så nu glæder vi os ekstra meget over at kalde til en fest, der handler om relationerns betydning, lyder det fra folkene bag Hotel Democracy -alias Tina Grimstrup fra Skanderborg Kommunes Biblioteker, Ole Toftdahl fra Ry Højskole, Henrik Bredmose Simonsen på vegne af Museum Skanderborg plus Marianne Purup og Mia Bay fra Greenways.dk.

Unge elever fra Ry Højskole og Frijsenborg Efterskole vil bidrage med deres fortolkninger af temaet, og det er desuden en ledetråd i årets sanghæfte.

  • Fællessangen er et helt centralt og dejligt element på Grundlovsfesten. Vi skal synge nogle af de kendte fra «den blå», og vi skal sammen lære et par nye, lover forstander Ole Toftdahl fra Ry Højskole, som har højskolens band i ryggen, når han synger for.

Selve festen starter kl. 10, men der er kaffesalg i boden fra kl. 9.00. Formiddagen igennem kan man også besøge det rullende museum fra Museum Jorn i Silkeborg. Museumsformidlerne slår dørene op til en fantasifuld stund med grej og inspiration til kunstneriske udfoldelser for små (især) og store gæster.

Hotel Democracy’s Grundlovsfest bliver til takket være støtte fra Skanderborg Kommune/Kulturpuljen og et sponsorat fra Kvickly Ry. Blandt de frivillige, som giver en hånd med, er Soroptimisterne fra Skanderborg.

Det er helt gratis at være med, og man må tage det fine sanghæfte med hjem.